Чи потрібно продовжувати домен

Зазвичай доменне імʼя можна зареєструвати для себе на термін від року до десяти років. Після цього домен треба буде продовжити. І за рік чи, тим паче, десять років після реєстрації домену про це легко забути. Якщо ви забули вчасно сплатити доменне ім'я і воно протермінувалося, ця стаття для вас.21 жовт. 2022 р.

Домени продовжуються кратно 1 року. Продовжити домен на кілька тижнів або місяців неможливо. Продовження виконується з дати закінчення раніше сплаченого терміну, НЕ з дати оплати. Це пов'язано з тим, що реєстр після закінчення терміну дії зберігає за користувачем право володіння доменом.

Домен в Україні обійдеться від 100 до 60000 гривень. Ціна багато в чому залежить від того, в якій зоні буде зареєстровано найменування. Оренда домену в зонах: com.ua, in.ua буде коштувати до 200 гривень в рік.

Domain name), або Доме́н (англ. Domain, від лат. dominium — володіння), — частина простору ієрархічних імен мережі Інтернет, що обслуговується групою серверів системи доме́нних імен (DNS-серверів) та централізовано адмініструється.

Доменне ім'я або домен — це ім'я сайту. Ви вводите його в адресному рядку веб-переглядача, коли хочете перейти на сайт. Доменні імена вигадали, щоб було зручніше знаходити сайти в інтернеті. Раніше потрібно було запам'ятати цифрову адресу сайту, щоб відкрити його у веб-переглядачі.

ua — в Інтернеті, національний домен верхнього рівня (ccTLD) для України.





За відсутності своєчасного продовження реєстрації доменного імені дію домену буде припинено (статус HOLD). Можливість його продовження зберігається протягом 29 днів з дати закінчення оплаченого періоду, потім домен буде видалено з Особового …