Які вітаміни в Требусі?

Хімічний склад яловичого рубця містить: вітаміни В1, В2, В12, Н і РР, а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.

Португальці та міланці так часто готують страви з требухи, що навіть заслужили прізвисько “поїдачі рубця”. У Болгарії требуху смажать із язиком і запікають із сиром. У швабській кухні готують “кислу требуху” з оцтом або вином, у Нормандії – “требуху по-кандськи” з сидром і кальвадосом за рецептом бенедиктинського ченця.

Найчастіше при цьому мається на увазі требуха корови, проте іноді може йтися і про рубці вівці. Утім, поняття “требуха” не обмежується винятково переднім шлунком, воно стосується також і “сітки”, сичуга, “книжки” та частин тонкого кишківника.